Elstars Lingezegen Najaarstocht

Elstars, dat zijn we samen...

Na een zeer succesvolle 1e editie in 2021 organiseren wij op 17 september a.s. onze 2e Elstars Lingezegen Najaarstocht!

De tocht kent dit jaar 3 afstanden. Nieuw is de 10 km route en daarnaast is het mogelijk om te kiezen voor 15 of 25 km. De routes van alle afstanden lopen voor het overgrote deel door Park Lingezegen, het prachtige landschapspark tussen Arnhem en Nijmegen. Het totale Park kent verschillende deelgebieden, waarvan wij er 2 bezoeken, namelijk De Park en het Waterrijk.
Deelgebied De Park is het meest noordelijke stukje Park Lingezegen. Een mozaïek van lanen, stukken bos en open gedeelten, doorsneden door paden, biedt volop mogelijkheden tot wandelen. Het deelgebied is vernoemd naar voormalig kasteel De Parck, waarvan de contouren en de oprijlaan nog te herkennen zijn. Dwars door De Park loopt het Romeinse Lint, een markante brede parkzone. In deze zone ligt een watergang met een verhoogd en verhard pad van 5 km, gelegen op een oude loop van de Rijn in de Romeinse tijd.
Water staat centraal in Het Waterrijk: water om te bergen, water om te spelen en water voor natuur. In Het Waterrijk, ten westen van de A325, waar ook de Rijkerswoerdse Plassen liggen, is er ruimte voor waterrecreatie, zoals vissen en kanoën. Aan de andere kant van de A325, ligt de oostkant van Het Waterrijk, een natuurlijk, avontuurlijk en afwisselend gebied. Hier is ruimte voor waterberging, je kunt er wandelen en – zeldzame – vogels kijken.

De startlocatie is bij Landerij De Park, De Park 12, 6661 NW Elst. Er is ruim voldoende parkeergelegenheid.

De starttijden:
– 25 km: tussen 8:00 – 11:00 uur
– 15 km: tussen 9:00 – 12:00 uur
– 10 km: tussen 9:00 – 12:00 uur

Alle routes kennen onderweg een of meerdere rustposten.

De startlocatie sluit om 17:00 uur.

Vooraf aanmelden is niet nodig.

Deelnamekosten:
– 4,- zonder medaille
– 6,- met medaille
KWBN- en SGWB-leden krijgen 1,- korting. Kinderen tot 10 jaar lopen gratis mee.                                                  Geen PIN-betalingen mogelijk helaas.

Zien we u ook op 17 september??