Elstars Najaarstocht

Elstars, dat zijn we samen...

Op 18 september vindt ‘ie plaats: onze 1e Elstars Najaarstocht!

In een tijd waarin nog steeds veel georganiseerde wandeltochten vanwege Corona zijn afgelast, zijn wij blij dat wij onze tocht wel doorgang kunnen laten vinden.

De Elstars Najaarstocht kent 2 afstanden, te weten 15 en 25 km. De routes van beide afstanden lopen voor het overgrote deel door Park Lingezegen, een prachtig landschapspark tussen Arnhem en Nijmegen. Het totale Park kent verschillende deelgebieden, waarvan wij er 2 bezoeken, namelijk De Park en het Waterrijk.
Deelgebied De Park is het meest noordelijke stukje Park Lingezegen. Een mozaïek van lanen, stukken bos en open gedeelten, doorsneden door paden, biedt volop mogelijkheden tot wandelen. Het deelgebied is vernoemd naar voormalig kasteel De Parck, waarvan de contouren en de oprijlaan nog te herkennen zijn. Dwars door De Park loopt het Romeinse Lint, een markante brede parkzone. In deze zone ligt een watergang met een verhoogd en verhard pad van 5 km, gelegen op een oude loop van de Rijn in de Romeinse tijd.
Water staat centraal in Het Waterrijk: water om te bergen, water om te spelen en water voor natuur. In Het Waterrijk, ten westen van de A325, waar ook de Rijkerswoerdse Plassen liggen, is er ruimte voor waterrecreatie, zoals vissen en kanoën. Aan de andere kant van de A325, ligt de oostkant van Het Waterrijk, een natuurlijk, avontuurlijk en afwisselend gebied. Hier is ruimte voor waterberging en kun je wandelen en – zeldzame – vogels kijken.

De startlocatie is bij Landerij De Park, De Park 12, 6661 NW Elst.
De starttijden:
– 25 km: tussen 8:00 – 11:00 uur               Download GPX bestand
– 15 km: tussen 9:00 – 12:00 uur               Download GPX bestand
De startlocatie sluit om 17:00 uur.

Vooraf aanmelden niet nodig.

Deelnamekosten:
– 4,- zonder medaille
– 6,- met medaille
KWBN- en SGWB-leden krijgen 1,- korting.

Zien we u ook op 18 september??